Shockwave

Shokbølgebehandling er en effektiv behandling mod kroniske tilstande som tennisalbue, achillessenesmerter, hælspore, knæsenesmerter, skuldersmerter m.m..

Hvad er Shockwavebehandling?

Shockwavebehandling er en moderne og yderst effektive behandlingsmetode, hvorved højfrekvente lydbølger påføres et skadet område på kroppen. Med denne innovative metode kan patologiske forandringer af muskler, sener, ligamenter, det vaskulære samt det skeletale område systematisk behandles, og allerede efter 1 eller 2 behandlinger vil de fleste kunne mærke væsentlige forbedringer af tilstanden. Behandlingsmetoderne fjerner smertesymptomerne, genopbygger mobilitet og giver patienten en forbedret livskvalitet

Hvordan virker shockwavebehandling?

Shockwave fremskynder patientens helingsprocess ved at aktivere kroppens egne restitueringsmekanismer. Det stimulerer metabolismen og forøger blodcirkulationen – skadet væv bliver gradvist regenereret og heler. Dette er relevant ved bl.a. sårbehandling og behandling af arvæv samt behandling af skader indenfor det muskuloskeletale område (muskel-, sener-, ligamentskader og skader i selve bevægeapparatets led).

Hvordan udføres shockwavebehandling?

Terapeuten lokaliserer, undersøger og evaluerer det beskadigede område og vil herefter gennemgå diagnosen med dig. En gelé bliver efterfølgende påført området, så trykbølgerne kan introduceres i det skadede område/væv. Efter disse forberedelser sendes trykbølgerne mod området via et applikationshoved, der er tilpasset diagnosens type og omfang, og applikationshovedet bevæges cirkulært henover det berørte område. Dette er en non-invasiv og fuldstændig sikker metode.

Hvor effektiv er shockwavebehandling?

Efter kun et par behandlingssessioner vil 80% af alle patienter opleve smertefrihed eller væsentlig smertereduktion.

Behandlingens længde og hyppighed?

En behandling tager typisk mellem 5-10 minutter afhængigt af skaden. For det meste er der brug for 1-2 ugentlige behandlinger.

Hvilke typer skader kan behandles?

  • Alle subakutte og kroniske seneoverbelastningsskader; tendinopatier, tendinoser og seneskader
  • Skuldersmerter, slimsækirritationer og calcifikationer i skulderen
  • Tennis- eller golfalbue
  • Springerknæ (patellar tendinopati)
  • Skinnebensbetændelse (tibial stress syndrome)
  • Achillessenetendinopati
  • Irriteret hælpude (herunder også hælspore)
  • Skulder- og rygsmerter forårsaget af musklespændinger
  • Slidgigt i knæleddet

Book en tid online

Har du brug for hjælp, så kan du herunder bestille en tid.