Hvordan virker akupunktur?

Behandlingen foregår ved, at man stikker tynde nåle ind i hud og muskler. Her stimulerer nålene nerverne. Dette kan resultere i lokal øget blodgennemstrømning og udskillelse af smertedæmpende hormoner. Nålebehandlingen kan også påvirke den mentale oplevelse af symptomer og smerter positivt.

Hvilke tilstande kan behandles med akupunktur?

Akupunktur anvendes primært til at behandle veldefinerede smertetilstande i muskler og led samt migræne og spændingshovedpine. Om akupunktur er en relevant behandling for dig, vil din fysioterapeut eller din læge kunne vurdere.

Virkningen er langsomt indsættende og efter 5-6 behandlinger, vil der kunne opleves en begyndende effekt. Optimalt behandles der 6-12 gange ved behandling af langvarige smertetilstande. Behandlingen gives ofte i kombination med den manuelle behandling.

Hvordan foregår behandlingen med akupunktur?

Akupunkturpunkter eller trykfølsomme punkter, som er relateret til de symptomgivende områder, behandles med tynde nåle. Nålene stikkes enten få millimeter ind i huden, eller op til nogle centimeter ind i musklerne. Den føles normalt som en let ømhed, trykkende eller sovende fornemmelse. Man anvender som regel 5-15 nåle, og behandlingen varer ca. 10-25 minutter. Efter 2-3 uger, svarende til 6 behandlinger, kan de positive effekter vise sig; symptomerne lindres, bevægelighed og nattesøvn bedres, og man har færre smerter.

Vores behandlere

Fysioterapeut

Fysioterapeut

Fysioterapeut

Fysioterapeut

Book en tid online

Har du brug for hjælp, så kan du herunder bestille en tid.