Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi er behandling og forebyggelse af lidelser i kroppens muskler, led, sener og nerver. Behandlingen er meget individuel og afhængig af problemet. En behandling af en fysioterapeut kan både bestå af manuel behandling, hvor led skal mobiliseres så de bevæger sig bedre, det kan være bløddelsbehandling af spændte muskler eller det kan være udspænding af stramme strukturer og smertelindring.

Fysioterapi handler desuden også om vejledning i, hvordan vi passer bedst muligt på vores krop i hverdagen og når vi bevæger os, så vi f.eks. undgår overbelastninger og skader.

Vores fysioterapeuters vigtigste opgave er at give dig de bedste forudsætninger for et aktivt liv med høj livskvalitet, så du kan leve det aktive liv, du ønsker.

De typiske trin i et behandlingsforløb

For at kunne behandle dig bedst muligt, er det vigtigt at vi først laver en grundig undersøgelse og analyse af den måde, du bevæger dig på. Forud for dit første møde med en af vores dygtige behandlere, vil du modtage et digitalt undersøgelsesskema, som du skal svare på. Det sikrer os nemlig, at tiden ved dit besøg bliver brugt til at skabe en grundig forståelse for din skade eller problem, og hvordan vi fremad skal hjælpe dig.
  • Vi udreder, hvad du fejler og hvordan problemet er opstået
  • Du modtager information om din skade og får samtidig en plan for din kommende behandling
  • Du modtager behandling, der sigtet mod at reducerer eller helt fjerne dine gener
  • Du starter med genoptræning, hvor vi går efter at nå op på et niveau, der reducerer risikoen for at skaden eller problemet vender tilbage eller opstår igen
  • Du får vejledning i fysisk aktivitet og andre sundhedstiltag

Fra uvaner til gode vaner

I de fleste genoptræningsforløb handler det om at skabe nogle nye vaner og bryde med de gamle, så du fremover gør det, der er bedst for dit helbred og generelle sundhed.

Det er både den måde du går på, står på eller løfter på – eller generelt set den måde du bevæger dig på, som måske også var med til, at du fik din skade. Ændrer du ikke på de dårlige vaner, er der stor risiko for, at din skade kommer igen eller at du slet ikke kommer af med den.

Genoptræning er anderledes end almindelig fitness træning, da forløbet er tilpasset dig og din skade. Forløbet tager udgangspunkt i en grundig fysioterapeutisk undersøgelse og løbende justering undervejs i din behandling.

Akut fysioterapi

Får du en skade eller pludselige smerter fra fx ryg og lænd, kan du altid booke en akut tid hos FysioDanmark og undgå lange ventetider.

De fleste, der har stiftet bekendtskab med hold i nakken, et smæld i ryggen og pludselige skader ved, hvor vigtigt det er at få hurtig hjælp. Med en akut tid slipper du måske for at melde dig syg næste dag eller aflyse familiesammenkomsten.

Akut fysioterapi kræver ikke lægehenvisning. Der gives ikke sygesikringstilskud, men Sygeforsikringen ”danmark” kan give tilskud. Nogen forsikringsselskaber dækker behandling uden lægehenvisning og sygesikringstilskud. Er du i tvivl, så kontakt din forsikring og få information omkring hvornår du er dækket. Du finder Sygeforsikring ”danmark” her.

Vores behandlere

Børne Fysioterapeut

Fysioterapeut

Fysioterapeut

Fysioterapeut

Zoneterapeut

Fysioterapeut

Massør, Personlig Træner

Fysioterapeut

Fysioterapeut

Fysioterapeut

Book en tid online

Har du brug for hjælp, så kan du herunder bestille en tid.